• Escola Can Besora

  • Contacte

    C/ Sabadell, 45
    08100 Mollet del Vallés
    Barcelona

    Telèfon de contacte: 935 44 52 83

A Can Besora som un equip de 2 persones a cuina i 9 persones al menjador, molt consolidat i amb molta experiència. Hi assisteixen una mitjana diària de 160 nenes i nenes durant tot el curs.
Durant el temps de migdia els nens i nenes de Can Besora treballen hàbits relacionats amb el dinar així com activitats lúdiques per tal de trencar amb les tasques escolars.

Els/les educadors/es treballen per fomentar l’autonomia personal, la bona predisposició a acceptar nous aliments… respectant el ritme individual de cada nen/a i les diferències.

Abans de començar a dinar els alumnes i els educadors canten una cançó agraint a les cuineres el bon menjar i tots es desitgen bon profit.

Els nens i nenes amb l’ajuda dels monitors s’organitzen per tenir un encarregat de taula que col·labora en les tasques de parar i desparar la taula.

Algunes de les activitats destacables, són “L’ALIMENT DEL MES”, on es tracta d’explicar en profunditat als alumnes un aliment triat de tota la varietat que gaudim en aquest menjador. Ja s’han treballat aliments com el Calçot, Germinats, Seità, Bròcoli, Romanesc, Llenties vermelles… A més d’explicar-lo es crea debat, els nens aporten experiències, juguen, experimenten i aprenen amb l’aliment de moltes formes diverses.

Una altra activitat és la de RENTAR-SE LES DENTS, que ha consistit en fer una feina de conscienciació amb els nens per part de les monitores per a que tinguessin en compte la importància d’aquest hàbit: van aprendre una cançó sobre les dents, van llegir contes, van buscar informació a internet amb els nens…. La iniciativa ha tingut molt bona acceptació per part dels alumnes i les famílies i està sortint molt bé!

(Aquesta pàgina ès disponible en Castellano)