100000

Previsió de quilos/unitats servits a les escoles gestionades per Ecomenja al curs 2019/2020

3000

Menus diaris

95%

Percentatge ecològic

Quilos servits al curs 2018/2019
Quilos/unitats servides fins 25/12/2019

Ecomenja es una empresa dedicada a la gestió integral del servei de menjador escolar ecològic.

El seu objectiu principal és millorar l’alimentació dels nens i nenes en edat escolar i incidir en l’educació per a una alimentació saludable. Per a nosaltres la cuina ecològica és un compromís amb la qualitat, la salut i el medi ambient. Creiem fermament que som el que mengem i ens esforcem per treballar de forma coherent amb els valors que això representa. L’alimentació és la font de la què el nostre organisme obté tot allò que necessita per seguir el cicle de la vida.

Ecomenja vam començar l’activitat el curs 2009-2010 amb una escola del Lluçanès, i actualment gestionem 8 escoles de les comarques d’Osona, Vallès Oriental, Vallès occidental i Barcelonès.

El nostre projecte es basa en els següents compromisos:

  • Tots els menús que servim són equilibrats i nutritius.
  • El 95% dels productes que cuinem per a les escoles són de conreu ecològic certificat*.
  • Els nostres menús respecten i aprofiten la temporada de cada producte.
  • Els àpats que servim són elaborats a la cuina de la pròpia escola a partir de productes frescos, sense emmagatzematges innecessaris ni congelacions prèvies.
  • El subministre de productes frescos és principalment a través de productors locals i de proximitat.
  • Considerem el temps de menjador un moment de gran importància educativa on s’ha de vetllar pels infants amb les millors garanties i els millors professionals. La nostra actuació es basa en l’elaboració d’un projecte educatiu ajustat i personalitzat per a cada menjador escolar, i sempre obert a millores contínues.

*En dos dels nostres centres encara no hem pogut assolir el 100% de les carns en ecològic, per qüestions de costos. En aquests centres, en els menús ja s’especifica quines carns son convencionals.