Ecocentral neix i creix dins del bressol d’una altra iniciativa ecològica anomenada Eco d’Aquí.

Considerem que els menjadors escolars són un veritable punt de suport al canvi polític-social a través de l’aliment.
Amb el nostre servei integral, la meta de donar aliment ecològic a nens i nenes de les escoles de Barcelona, ​​amb un preu de menú establert, es torna realista.
Actualment subministrem aliments ecològics de proximitat a cincuanta escoles de Barcelona i rodalies, fet que suposa 14.000 menús diaris.

Ecocentral és un Projecte amb una clara implicació social i mediambiental ja que la nostra raó de ser i el motor del nostre moviment és el benestar de les persones.

La nostra missió és la de nodrir i alimentar la població de la manera més saludable possible, tenint en compte molts factors:

  • Aliment Ecològic i de Proximitat.  Ens dediquem a ser proveïdors de fruita i verdura ecològica de proximitat a empreses gestores de menjadors escolars i menjadors escolars autogestionats. Ho fem donant suport a iniciatives locals i ajudant a petits productors i cooperatives perquè puguin sostenir els seus projectes, d’aquesta manera som part de l’Economia Local.
  • Distribució transparent: els diners que els nostres clients ens lliuren per les comandes, nosaltres els donem als i les productores, que al seu torn fan servir també per seguir conreant l’aliment del qual ens nodrim nosaltres i els nostres clients. D’aquesta manera es crea un cicle que es retroalimenta constantment.
  • Economia circular. Creiem en aquest model d’economia i per això defensem que tot és aprofitable, les deixalles i residus pot convertir-se en matèria primera per a altres productes. En el nostre cas, totes les caixes que fem servir per distribuir els aliments a les escoles, tornen als productors per seguir usant-les. També els envasos de l’empresa són tots fets amb materials reciclats i totalment biodegradables. Tenim molt presents les tres Rs: Reduir (triant productes amb el mínim envàs possible), Reutilitzar (li donem una segona vida a tot el que sigui possible) i Reciclar.
  • Suport a col·lectius en risc d’exclusió social: una part dels llocs de treball que es generen en Ecocentral van destinats a aquest sector de la població. Creiem en la igualtat entre persones, més enllà de la seva posició social.
  • XAMEC (Xarxa Agroecològica de Menjadors Ecològics de Catalunya): som part d’aquesta associació per poder impulsar el menjar ecològic en els menjadors escolars a tot Catalunya. Sostenim amb fermesa que si els hàbits alimentaris que aprenem en la infància són saludables, creixem amb molta més consciència i respecte pel medi ambient. Si la infància creix sana i feliç, el Planeta també.
  • Afrikanarias (www.afrikanarias.org): ens agrada donar suport a iniciatives com les que desenvolupa aquesta ONG a l’Àfrica perquè l’aliment es reparteixi d’una manera justa i amable en zones on no tenen la mateixa facilitat per nodrir-se amb aliments de qualitat.

Ecocentral és un Projecte amb una clara implicació social i mediambiental ja que la nostra raó de ser i el motor del nostre moviment és el benestar de les persones.

Alejandro Guzmán Ojedaimplicació