Notícies relacionades

18 Setembre 2024

S’han trobat més de 100 pesticides diferents en els aliments que es consumeixen a Espanya

Tot i que a Espanya s’analitza poc la presència d’insecticides, herbicides o fungicides en allò que mengem, l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària (AESAN) va trobar fins a 106 tipus diferents de pesticides en els aliments que arriben als consumidors, segons la recopilació de dades feta per Ecologistes en Acció.

www..eldiario.es

Llegir més

26 Juny 2024

Un estudi vincula bisfenols i parabens en la dieta infantil amb obesitat i alteracions cognitives

“Un estudi de la Universitat de Granada, presentat en el ‘XXXIII Congrés de la Societat Espanyola de Nutrició’ (SEÑ), revela que l’exposició alimentària a compostos químics com bisfenols i parabens pot contribuir al desenvolupament de l’obesitat infantil i alteracions en el neurodesenvolupament…”

www.restauracioncolectiva.com

Llegir més

23 Gener 2024

Racions més petites? Així afecta als menjadors escolars la pujada de preu dels aliments

“L’augment en costos pot veure’s reflectit, en alguns casos, en la grandària de les racions i la qualitat del menjar…”

www.lavanguardia.com

Llegir més

29 Gener 2023

Troben pesticides en l’orina d’infants que poden causar pubertat precoç

“La contaminació de l’aire i els pesticides que s’utilitzen en agricultura i cosmètica poden causar malalties greus i també se’ls relaciona amb la pubertat precoç i la infertilitat…”

www.ccma.cat

Llegir més

6 Abril 2022

Augmenta l’obesitat infantil a Espanya: en nens pobres arriba al 32%, enfront del 19% de les llars amb renda alta

“Els hàbits més sedentaris dels menors a causa de la pandèmia —pel tancament d’aules, menjadors escolars i activitats d’oci i l’augment de l’ús de pantalles—- han elevat al 28% l’obesitat infantil, que en les llars amb rendes més baixes aconsegueix al 32,5% dels nens de 4 i 16 anys, i en els de majors rendes al 19%, segons un nou informe de Save the Children…”

www.rtve.es

Llegir més

05 Abril 2022

Clam dels menjadors escolars ‘eco’ contra el topall de preu públic

“Els menjadors escolars que aposten per menús d’origen ecològic veuen molt magre suportar la inflació el curs vinent i alhora complir el topall de preu fixat per als centres educatius públics…”

www.totbarcelona.cat

Llegir més

16 gener 2021

Quan passi la Covid hi haurà una eclosió del producte local i ecològic en col·lectivitats

“Hem parlat amb Marc Esteve, responsable del menjador escolar del St. Paul’s School, membre del projecte, perquè ens expliqui en què consisteix la iniciativa i que suposa per als seus membres haver guanyat aquest guardó…”

www.restauracioncolectiva.com

Llegir més

16 gener 2021

Tirar a les escombraries la saviesa pagesa és d’estúpids

“Tinc 71 anys. Sóc del Piemont. Solter i sense fills. Vivim tres crisis: l’econòmica, la pandèmica Si no canviem la nostra manera de viure deixarem a les futures generacions un desastre de proporcions increïbles. Segons el meu amic Bergoglio sóc un ateu piulo…”

www.lavanguardia.com

Llegir més

24 desembre 2020

L’arquitecta que explica com l’aliment modela la nostra vida

“Potser vostè no s’hagi fixat, però si la seva ciutat té una certa història hi haurà carrers amb nom de menjar. El carrer de les Hortes, a Madrid, prové de les hortes que hi havia fins al s.XVII; el carrer de l’Hort de Sant Pau, a Barcelona, per l’hort del convent de Sant Pau del Camp…”

www.eldiario.es

Llegir més

12 Desembre 2020

Verdura ecològica contra la fam als barris

“Fer arribar menjar fresc i de qualitat a les famílies que estan patint més l’impacte econòmic de la pandèmia: aquest és l’objectiu d’Alterbanc. Una alternativa de solidaritat alimentària des de l’agroecologia que funciona a l’Hospitalet i a Nou Barris i desafia el model dels bancs d’aliments…”

www.arabalears.cat

Llegir més

8 Desembre 2020

L’ús de fertilitzants, una amenaça creixent

“Quan van ser descoberts, a inicis del segle XX, els fertilitzants sintètics van suposar tota una revolució en augmentar la producció agrícola, permetent alimentar a una població mundial en ràpid creixement…”

www.lavanguardia.com

Llegir més

14 Junio 2019

Els menjadors escolars no són sostenibles, una assignatura ambiental pendent

“Un estudi sobre els serveis de menjador dels centres de primària de Barcelona mostra la petjada ecològica de l’alimentació de l’alumnat. Caldria l’extensió d’un Camp Nou per compensar les emissions provocades per cada escola…”

www.elcritic.cat

Llegir més